Oud en vertrouwd

We gaan het redden, de laatste sluis van vandaag. Na ruim anderhalve week stuurloos, sturen we nu vol trots met ons nieuwe stuursysteem de sluis in. Afgelopen week hebben we de hydraulische stuurpomp en leidingen vervangen zodat we niet 7 maar 3 keer rond hoeven te draaien om van stuurboord naar bakboord te sturen, een heel stuk veiliger tijdens het sturen op de golven. Ook hebben we een ‘bypass’ aangelegd waardoor we hopelijk meer gevoel op het roer hebben tijdens het zeilen.

De volgende ochtend vroeg varen we, ingepakt in zeilpak en handschoenen, langs Dordrecht via de Biesbosch naar Drimmelen, onze eerste tocht dit jaar! Vertrouwd meren we af langs de botenkraan, waar ze de volgende dag het water uit gehesen wordt voor een grote beurt. Terug op de plek waar we drie jaar lang geklust hebben. En het voelt weer als toen…  s’ ochtends met de auto naar Drimmelen, klussen tot in de late middag uurtjes en een klusbiertje bij thuiskomst in hotel Brockhus. Deze keer niet voor drie jaar, we hopen deze klus sessie in twee weken af te ronden. Het onderwaterschip moet worden voorzien van een nieuwe laag anti –fouling, de stootlijst opnieuw gekit en de roestplekjes op de boeg en het roer moeten worden aangepakt (= 2x primer + 3x coating + plamuren + 2x aflakken = weer een mooie boot) plus nog een hele hoop andere klussen. In de avonduren prikken we elkaar lek met tyfus, rabiës en gele koorts, wat de klusspieren in de armen niet ten goede komt. Ook word de bestellijst verder ingekort en maken we de buren blij met nog meer pakketje. Het voelt zo oud en vertrouwd, gaan we echt al vertrekken over een kleine 4 weken?!!

4 comments

  1. mooi site jongens, ik heb hem aan mijn favorieten toegevoegd.
    We zullen jullie avonturen met veel plezier en soms ook spanning volgen en hopen jullie ook ergens onderweg te kunnen opzoeken (ergens op een atol onder een palmboom, blauwe zee, koel biertje….)
    Maar eerst komen we jullie uitzwaaien op 4 juni!!

    John en Hanneke.

    Like

  2. Lieve Roos en Hans. Jammer genoeg kunnen we jullie morgen niet uitzwaaien omdat Henk en ik zelf een feestje vieren. Ik wens jullie een onvergetelijke reis toe. Pas op en zorg goed voor elkaar. Heel veel geluk en plezier! Liefs, Marieke

    Like

  3. Lieve Roos en Hans,

    Een hele goede reis samen.
    Geniet er samen van.
    We blijven jullie blog volgen.
    Tot over (3) jaar!!! 😳

    Liefs Sieg Anke Sieb Lina Dries

    Like

  4. nogmaals HELE FIJNE vakantie Hans en Roos!!!!!!! hans als ik naar jouw foto kijk met het mondmasker op dan zou ik zweren dat Tijl daar stond! wij gaan jullie volgen xxx Jacky

    Like

Plaats een reactie