Vertrekken maar nog niet vertrokken…

We worden wakker met een kater van emoties. Zondag was een fantastisch afscheid. Het was super gezellig, wat het uitzwaaien niet makkelijk maakte. Dan is toch het moment daar, we gooien onze trossen los. Met een lach en een traan blijven we zwaaien naar alle mensen die we lief hebben, naast elkaar staande aan de waterkant, kippenvel!! Gisteren was een dag met familie, ontspannen, twee gezinnen, twee boten en prachtig zeilweer! Een kadootje om op deze manier tot het laatste moment van elkaar kunnen genieten. Afscheid nemen is niet makkelijk, zelfs moeilijker dan we hadden verwacht, dit betekend alleen maar hoeveel lieve mensen we om ons heen hebben!

Afgelopen weken was een rollercoaster van klussen, bestellen en regelen. En hebben we, na als die jaren voorbereiding,  kunnen ervaren wat vertrekken nu echt is.

Voor ons is vertrekken….

  • Geen rust in je hoofd
  • Een kluslijst die niet korter maar langer wordt
  • Heel veel leuke afspraakjes met familie, vrienden en collega’s
  • Klussen tot in de late uurtjes
  • Liever klussen dan eindeloos regelen en bestellen
  • Afscheid nemen van de mensen die we lief hebben
  • Onzekerheid of alles wel op orde en geregeld is
  • Best moeilijk…….!!

Stiekem zijn we blij dat de eerste echte voorjaarsstorm ons nog een paar dagen in onze oude vertrouwde haven houdt. Met 30-40 knopen over het dek, schommelend in onze box komen we langzaam tot rust. Op ons gemak werken we komende dagen de laatste essentiële klussen van de kluslijst af, doen we boodschappen en geven we alle persoonlijke cadeautjes die we tijdens ons afscheid hebben gekregen een plekje op de boot.

Lieve Lieve mensen, we gaan jullie missen! En bij ons volgens blog zijn we echt vertrokken…

11 comments

  1. Ha Roos. Mooi geschreven. Maak er een onvergetelijk en mooi avontuur van samen! Vaar-wel en kom (ooit 😉 weer veilig thuis!
    Grts Roos vd Rijdt

    Like

  2. Hoi Hans en Roos,

    Wat leuk dat jullie een blog bij houden! Zo kan ik jullie avonturen ook meelezen!

    Heel veel plezier samen!

    Like

  3. Klinkt goed. Eerst drukte en geregel dan de beleving van het afscheid. Nog even tijd om bij te komen en alles tot je door te laten dringen. En dan het vertrek met de stille trom, een leeg hoofd en een vol hart. Behouden vaart! Liefs, Annemarie.

    Like

  4. Wat heerlijk dat jullie vertrokken zijn. Wij gooien 20 juli los en dat afscheid hikken we wel tegen aan. Zal blij zijn als het voorbij is. Tot ziens ergens op het water. Groetjes Anouk de wijs sy Tijd

    Like

  5. Hans en Roos, Eindelijk vertrokken!Heel veel plezier op jullie reis. We konden helaas niet meezwaaien, maar ik ga jullie wel volgen!

    Like

  6. Hoi Hans en Roos,
    Heb laatst via Ruud begrepen dat jullie nu echt vertrokken zijn. Wat een fantastisch avontuur en prachtige reis gaan jullie tegemoet zeg !
    Heel veel succes en plezier en omdat ik redelijk jaloers ben, ga ik jullie eens volgen 😉

    Like

Plaats een reactie