Van dieptepunt naar hoogtepunt

Al schrijvend, zeilen we met een klein lopend windje het Volkerrak over, we zijn vertrokken!

Moe maar voldaan gooiden we vanmiddag de trossen los van ons vertrouwde plekje in Hellevoetsluis. We zijn er eindelijk klaar voor, denken we… we gaan gewoon! Het log is gereset, duizenden nieuwe zeemijlen liggen voor ons! Het hoogtepunt bereikte we nog geen vijf minuten na vertrek. Bij het hijsen van het grootzeil bleek de sjeckle niet goed te zijn aangehaakt. Het grootzeil kwam met een vaart naar beneden en de val hing vervolgens hoog boven in de mast! In klimtuig gehesen klom Hans tot boven in de mast om de grootzeilval weer mee naar beneden te nemen. ‘ nu ik hier toch ben kan ik ook wel gelijk het windvaantje repareren’ Een uurtje later popt de kurk van de champagne en vieren we ons vertrek!

IMG-20170613-WA0007

Hoogtepunt

Afgelopen week werd ook een dieptepunt bereikt. Gewapend met ieder een boodschappenkar bombarderen we drie supermarkten en zijn we tot middernacht bezig om al het proviand een plekje te geven. Met speciale dank aan Thomas, Annerike en lieve Kids vullen we maar liefst 54 melkvaatjes met pasta, rijst, bloem, koffiebonen en havermout. Met de ingeslagen voorraad kunnen we een hele anker baai voorzien van een uitgebreide bbq!
De volgende ochtend blijkt de waterlijn, helemaal na het tanken van water en diesel, toch wel flink gezakt te zijn. Dieper kan echt niet meer…

 

Naast boodschappen doen, werden de laatste ‘prioriteiten voor vertrek’ lijstjes weggewerkt. Wat betekend, tot diep in de nacht klussen, vijf keer naar dezelfde winkel omdat je toch nog iets bent vergeten en nog een middagje oefenen met kitesurfen. Ik vraag me nog steeds af hoe het kan dat na bijna zes jaar voorbereiding toch alles op het laatste moment aankomt ..

Uiteindelijk zetten we vanmiddag een laatste streep, sleutels inleveren bij de havenmeester. We gaan!

Bij zonsondergang gooien we ons anker uit op de plek waar Hans mij ruim anderhalf jaar geleden ten huwelijk vroeg.. Hoe romantisch kan het begin van een wereldreis zijn!

DSC_0417.JPG

4 comments

  1. Goede vaart. Jullie verslagen printen we uit voor opa en oma zodat zij ook jullie reis kunnen volgen. Dat zal een mooi boekwerk worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s