Keuzes maken

Met tien knopen over de grond scheuren we tijdens zonsopkomst langs de Needles. We zijn weer onderweg!

IMG-20170626-WA0008.jpg

Needles bij zonsopkomst 

Afgelopen week hebben we doorgebracht op het eiland Wight. Ankeren, wandelen, zwemmen, plaatsjes bezoeken en als kinderen rennen over de rotsen bij whitecliff bay! Toch komt de onrust naar boven om weer verder te varen, we willen tenslotte de wereld rond!

Pilots, kaarten en boeken worden opgeslagen, we halen een extra weerkaartje binnen en bekijken de stromingstabellen. En dan wordt het een keus maken. Worden het de Kanaaleilanden, Falmouth of toch Brest..? Keuzes maken, iets waar we beide niet zo goed in zijn.

De Kanaaleilanden lijken ons super mooi en we zijn benieuwd naar de Alderney race. Brest is het meest dichtbij ons volgende doel, het oversteken van de Golf van Biscay. En bij Falmouth kunnen we opnieuw keuzes maken, steken we de golf van Biscay over, maken we een tussenstop of varen we nog even langs de Scillys.. Na veel wikken en wegen kiezen we voor de laatste optie, omdat we dan al een heel eind westwaarts zijn en we daar opnieuw kunnen kiezen. Soms mis ik wel eens een handboek keuzes maken. Voor nu volgen we Hans motto; we maken een keuze, gaan hier voor 100% voor en genieten!

Inmiddels zijn we op onze volgende bestemming en dit is toch niet Falmouth… Toen we, net voor aankomst, nog even door de pilot bladerde kwamen we aantrekkelijkere plaatjes tegen, twijfel!! Op het laatste moment zijn we rechtsaf geslagen richting Fowey en liggen we voor anker bij Goran Haven, een geweldige keuze!!!

7 comments

  1. Wat leuk om jullie mooie verhalen te volgen. Moeten denken aan de vakantie in Bretangne (met Basil in het zwembad) en twee ondeugende dames die een hond gered hadden 😉
    Een mooie reis toegewenst, Adri & Charlotte

    Like

  2. Goed motto! Volg je hart (maar gebruik wel je hersens) en laat je verrassen door mooie ankerplekjes. Benieuwd wat jullie volgende ankerplek wordt…

    Like

  3. Hee Roos en Hans, Vertrokken zie ik. Ik wens jullie fantastische jaren en geniet er maar volop van! Zoals ze bij de marine zeggen wens ik jullie “fair winds and following seas”. pas goed op jullie zelf!

    Hartelijke groet,
    Piet Hein

    Like

Plaats een reactie