Falmouth Fantastic!!

” Gaan jullie mee naar de pub?”, vragen David en David, die we net 5 minuten geleden hebben ontmoet. David is de tuiger en komt samen met David, een oude schoolvriend, langs om onze verstaging te controleren. Dit is een verplichting vanuit de verzekering en hier waren wij in Nederland nog niet aan toegekomen.

Eerder die dag verlaten we in de regen Goran Haven, genua uit en 20 mijl met de wind in de rug cruisen langs de Engelse kust. Eenmaal bij Falmouth is het een wirwar aan boten liggend aan moorings. We zigzaggen naar de haven en meren aan met de boegspriet van Akzo Nobel in onze kont! De boot is vorige week gedoopt en ze bereiden zich nu voor op een training naar Lissabon. Wat een geluk dat wij dit race apparaat van zo dichtbij hebben kunnen bekijken. We maken optimaal gebruik van de faciliteiten in de haven (lees een half uur douchen) en gaan een dag later weer voor anker net buiten Falmouth.

 

De volgende dag zeilen we met David het world championship working boats mee! Een fantastische ervaring! 16 oerdegelijke vissersschepen tussen de 28 en 32 ft met een enorm gaffeltuig verschijnen aan de startlijn. Het is indrukwekkend om met deze schepen wedstrijd te zeilen! Het is super gezellig met de crew, David, David, Ben, Jack en Steve, aan boord! Na de wedstrijd een biertje op de kant en op zondag na afloop een bbq, we voelen ons enorm welkom hier.

 

Naast het zeilen van de wedstrijden bezoeken we Falmouth, een bruisende zeilers/vissers stad met veel leuke winkeltjes en restaurants. We varen de rivier op en verbazen ons over de prachtige natuur rondom. Overal kleine kreekjes en bosranden die rijken tot aan het water. Bij st Mawes maken we een wandeling langs de kust, verspreid staan verdedigingswerken vanuit de tweede wereldoorlog en eerder. Falmouth en omgeving is fantastisch!

Voordat we naar de Scillys varen, zeilen we, om het af te leren, nog een avondwedstrijdje mee. Inmiddels kennen we de boot een beetje waardoor het steeds gemakkelijker gaat. Er staat weinig wind en pas om 21 uur dobberen we de haven in, waarna we door Nikky (Davids vrouw) getrakteerd worden op een heerlijke vispie. Thanks to you guys for this wonderful time in Falmouth! We won’t forget!

DSC_0551

Falmouth Fantastic!!

 

5 comments

  1. Brood bakken in een snelkookpan klinkt als bouillon trekken in een waterkoker!
    Zo’n mooie plekken, ontmoetingen en verrassingen en dan moet de ‘wereld’ reis nog komen.
    Dat belooft nog wat voor de komende jaren!
    In ieder geval fijn om te lezen dat jullie genieten en steeds meer thuis, vertrouwd, raken op jullie ‘woon’boot.

    Like

Plaats een reactie