Gemengde gevoelens

‘Lieverd, waar ligt de Ipad en heb je mijn portemonnee gezien?’ De hele inhoud van de kledingkast ligt verspreid op bed, ‘gevonden!’ Sinds ze hebben ingebroken op de Vagebond verstoppen we alles zo zorgvuldig dat we het zelf niet meer terug kunnen vinden, misschien is dit ook niet echt de oplossing..

Ruim twee weken hebben we in de prachtige baai bij Mindelo achter ons anker gelegen. De eerste week stond in het teken van borrelen, feesten, klussen aangevuld met politie bureau en aangifte.

De laatste week komen de ouders van Hans op bezoek. Wat ontzettend fijn om ze weer te zien en een hele week samen te zijn! Ze hebben twee koffers mee met spullen uit Nederland waardoor een deel van de gemiste spullen weer is aangevuld. Van Sailspecials krijgen we een nieuwe waterdichte tas alias grabbag gesponsord. Wat een fijn bedrijf met een top service is dit!

We genieten volop van het samen zijn met Freek en Birgit. We gaan op snorkel expeditie een baaitje verderop en zien de mooiste vissen. We touren het hele eiland over van Monte Verde naar Salamansa en terug via Sandy beach. Het eiland is kaal, ruig en vulkanisch en kent prachtige stranden. Met de veerboot gaan we een dagje naar St Antao en maken een waanzinnige wandeling vanaf de krater naar beneden. De volgende dag hebben we behoorlijke spierpijn maar het was meer dan de moeite waard. S avonds genieten we van het culturele Mindelo met exposities en live muziek. Helaas zitten we ook opnieuw bij het politiebureau. Dit keer is er ingebroken in het appartement waar de ouders van Hans sliepen. Wat ontzettend zonde dat zo’n prachtig land overschaduwd word door criminaliteit en een gevoel van onveiligheid.

 

Samen genieten op Kaapverdie!

Inmiddels ligt de baai gevuld met een gezellige club Nederlandse boten en na alles wat er afgelopen week gebeurd is (lees ook: www.sydeliefde.blogspot.nl)
doen we ook hier op de Kaapverden aan de buurtpreventie app. Overdag een controle rondje in de Dingy, s nachts de marifoon op een vast kanaal. Het is ontzettend hartverwarmend hoe iedereen elkaar helpt, samen staan we sterk en voelen we ons een stukje veiliger. Want het gevoel veiligheid heeft bij ons op deze eilanden een aardige deuk opgelopen.

Met gemengde gevoelens verlaten we morgen de baai van Mindelo en beginnen aan onze trip naar Suriname, oceaanzeilen 2.0. We hebben er ontzettend veel zin in, ruim twee weken lang zeilen!

3 comments

 1. Hoi Roos en Hans,

  Alweer veel meegemaakt de afgelopen weken.
  Wat een pech, maar gelukkig ook veel meer dingen om van te genieten.

  Tijdens de avonddienst hoorde wij van de inbraak via je app-je naar Marlies.
  Iedereen gelijk aandachtig alles volgen…
  Je collega’s hebben die avond meegeleefd.

  Heel veel succes, maar vooral heel veel plezier met de oversteek naar Suriname.

  Groetjes Roel

  Like

 2. Ik heb het verhaal gehoord; jammer dat jullie dit overkomen is. De eilanden lijken me echt heel erg mooi, als ik die paar foto’s zie is het al geweldig.
  Ik wens jullie een goede reis naar Suriname en ben benieuwd naar de avonturen daar….. ( ze spreken daar in elk geval ook Nederlands 😉 ) .Wij zij vandaag echt gestart met ons bouwavontuur. Deze week het grondwerk; volgende week de fundering en in febr. maart komt het huis er te staan…. ook heel erg leuk … en spannend.

  Liefs Hanneke en John

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s