Europa!

Sorry lieve lezers, we lopen een klein beetje achter in ons blogschema.. maar beter laat dan nooit!

BAM! In één dag zeilen we naar daar waar we een half jaar geleden vertrokken, Europa. Grote supermarkt ketens, de Euro, contactloos betalen en zelfs file op een drie baans weg! Het kan allemaal op Martinique.

_20180513_151019

File op een eiland..

Europa een ontwikkeld continent met veel vrijheid, waar alles mogelijk is. Van alle gemakken voorzien, waar alles verkrijgbaar is en keuzes maken moeilijk. Daar waar wachten tijd verspilling is. Facebook, Twitter en WhatsApp, online zijn is belangrijk. Leven in een sneltreinvaart, werken, sporten, healty food en social media is de trend.

Een half jaar lang reisden we over een andere continent, andere culturen en andere gewoonten. Marokko, Kaapverdie, Suriname en Tobago. Daarna bevonden we ons in een surrealistische wereld, genaamd de Tobago cays. Daar waar het verschil tussen arm en rijk enorm is en het water adembenemend blauw.

In het relaxe Bequia nemen we echt afscheid van de Bojangles, we gaan jullie missen lieve schatten. En in een ongekend tempo schieten we in 14 uur naar Martinique. Saint Vincent en Saint Lucia laten we rechts liggen. Met moeite, de grillige en ongerepte contouren van de eilanden maken de verleiding groot maar we moeten keuzes maken. Voor het eerst zien we ook twee walvissen, kippenvel! Twee indrukwekkende gevaartes zwemmen ons tegemoet, spuitend bij iedere ademhaling.

_20180513_150545

Walvissen!! 

S avonds, wanneer de zon al onder is laten we ons anker vallen bij Saint Anne, Martinique. De volgende ochtend vol verbazing om ons heen kijkend. Daar waarvan we dachten dat het een stad was blijken honderden boten te zijn. We liggen midden in het watersport mekka van de cariëb. De komende dagen zijn gevuld met het afstruinen van watersport winkels, de hobby van iedere cruiser. Er worden weer wat klusjes gedaan, de voorraden aangevuld en we genieten van heerlijk vers stokbrood met brie! Europa, daar waar we de Maximo achter lieten en hier zomaar weer de baai in komt varen. Samen maken we er weer een feest week van. Naast alle gemakken heeft ook Martinique, net als Europa, ongerepte natuur. Twee dagen gaan met z’n vieren we op pad en scheuren in ons huurbakkie het eiland over. Door het regenwoud naar de indrukwekkende vulkaan, prachtig wandelen bij chateau Dubuc, en chillen tussen de surf dudes.

_20180513_150654

Hiken met Eric en Marleen!

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s