Amazing Aruba

We zijn gedropt in de Superfood, het is 24 december, HELP! Bedust kijken we met een winkelmandje achter ons aanslepend om ons heen. Hordes Amerikaanse toeristen, gemengd met enkele locale Arubanen shoppen vertrouwde Hollandse Jumbo artikelen alsof hun leven ervan af hangt. Voor ons voelt deze Jumbo ineens niet zo Hollands en vertrouwd meer. Niks als vijfde in de rij gratis boodschappen. Gewoon achter in de winkel aansluiten, tien rijen breed. We gaan als een kip zonder kop mee met de flow en een goed half uur later staan we met een half gevuld boodschappenmandje balend bij de kassa. Een dag eerder glipte het ideale kerst diner ons tussen neus en lippen door. Na een kort gevecht kwam een enorm gevaarte dichter bij de boot, een tonijn van een goeie meter! We zijn onder de indruk, zoiets hebben we nog niet eerder aan de haak gehad. En dan ineens een flinke stuiptrekking en KRAK, hengel! Daar gaat de tonijn, met lure, met halve vishengel, arm beestje. Helaas geen verse sashimi, chivichi of tonijnsteak op het kerstmenu. We rekenen ons alternatieve Otto Lenghi kerst menu af en file rijdend slakken we terug naar de boot.

DCIM101GOPROGOPR2576.JPG

Kerst onder water

We liggen bij surfside beach voor anker. Onder het vliegveld, waar iedere tien minuten honderden nieuwe toeristen uit de lucht komen vallen. Naast de cruiseschepen, waar nog meer iets te stevige toeristen worden uitgespuugd bij de Prada, Guci en Dolce and Gabana boulevard. We liggen tussen de taxiboten die de upper class naar palm eiland vervoeren en aan het einde van de dag roodverkleurd weer terug. Aruba heeft een Mac, een KFC, een keurige boulevard, eindeloze zandstranden, het rijtje Hilton…… Je kunt er parasailen, waterscooteren, golven,.. Aruba heeft alles, Aruba is Amazing!!

imag0218

Ankerbaai surfside beach

Houden wij hiervan, nee… Maar Aruba heeft ook de familie Tabak en de Summerwindjes. Samen maken we er twee feest weken van. We smullen onze buikjes vol tijdens een uitgebreid kerstdiner. Vieren Hans zijn verjaardag met taart en vuurwerk. Ontsnappen op oudjaar uit de escaperoom. Gaan traditioneel met champagne en oliebollen knallend het nieuwe jaar in. We eten de lekkerste roti van het eiland. En sluiten af met een knusse bbq op het strand. Madjida, Kees en Marijntje geven ons een warm welkom op Aruba en mede door hun gastvrijheid krijgt Aruba een bijzonder plekje.

Sunset BBQ

We mogen gebruik maken van de auto van Kees en ontdekken de ongerepte stukjes natuur op Aruba. Kitesurfen aan de ruige kust bij Boca Grandi in het zuiden. Genieten van de uitgestrekte vlaktes in het noorden. We strekken de beentjes en maken een prachtige wandeling in het nationale park Arikok. Lieve Kees, Madjida en Marijn, bedankt voor jullie gastvrijheid. Lieve Casper en Floor, er gaat niets boven een fijne buur! We gaan jullie missen, door jullie was Aruba Amazing ;)!!

De mooie plekjes van amazing Aruba

3 comments

  1. Het duurde even voordat we weer wat van jullie hoorden, maar nu hebben we ook wat! Geweldig om te zien hoe jullie scheepskat eigenlijk als een hondje overal mee naar toe gaat. Kan niet wachten op de volgende aflevering van jullie avontuur!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s