Route

De route die we willen volgen wordt al voor een groot deel bepaald door de wind, stromingen en de seizoenen op aarde. Drie jaar hebben we de tijd om deze route te volgen en te reizen naar bestemmingen waar we al een aantal jaren over dromen. Gedurende de reis zal onze route en bestemmingen concreter worden maar voor nu is ons plan als volgt:

In juni gooien we de trossen los en varen wij bij Stellendam naar buiten, de Noorzee op en slaan dan linksaf richting het zuiden.

Vervolgens steken we de Golf van Biskaje over en willen we enkele weken in de Spaanse Ria’s vertoeven om vervolgens langs de Portugese Westkust verder af te zakken naar het Zuiden. Voor we naar de Canarische eilanden varen staat Marokko nog op ons verlanglijstje. Wanneer in Nederland de winter is aangebroken gaan wij ons klaarmaken voor de eerste echte grote oversteek. Vanaf Kaapverdië … mijl over zee naar de Carieb.

Na enkele maanden genieten in de Carieb varen we via het Panamakanaal naar de volgende Oceaan. Heel veel blauwe zeemijlen en tropische atollen liggen voor ons om vervolgens in Nieuw Zeeland aan te komen. Vanaf daar zijn de opties ‘hoe varen we terug naar huis’, nog open….