Tips and trics

Op deze pagina zullen wij jullie op de hoogte houden van nuttige kennis en informatie die wij op zullen doen tijdens onze reis en graag met jullie willen delen. 

Recepten

Buiskap yoghurt

_20170814_125454

Als echte Hollanders houden wij van yoghurt! Bij het ontbijt, als toetje of in een smoothie. Liter pakken zijn daarom ideaal, daarvan gaan er zo een paar in de week doorheen. Echter hoe zuidelijker we komen, hoe kleiner de verpakkingen. Hier in Spanje sjouwen we ons een ongeluk aan danoontje formaat yoghurtjes. Ze zijn niet aan te slepen! Inmiddels hebben we hier een oplossing voor en toveren een danoontje yoghurt om in een halve liter romige yoghurt. Wil je weten hoe, volg dan onderstaand recept.

Benodigdheden
– 1 danoontje formaat yoghurt
– 1/2 liter melk, hoe voller de melk hoe romiger de yoghurt. Zelf gebruiken we melkpoeder waardoor we ook niet met melkflessen hoeven te sjouwen.

Verwarm de melk tot je er nog net een vinger in kunt houden (38-40 graden). Voeg de danoontje yoghurt toe en roer goed door. Zet de yoghurt gedurende 8 uur op een warme plek, onder de buiskap in de zon is ideaal. Op deze manier kunnen de yoghurt bacteriën goed hun werk doen. Er ontstaat een scheiding van yoghurt en water. Houdt je van dikke yoghurt, giet dan het vocht af. Liever dunne yoghurt, roer het vocht er dan doorheen. Laat de yoghurt afkoelen in de koelkast. Smakelijk!!

Wanneer je aan je laatste danoontje begonnen bent kun je ook je eigen gemaakte yoghurt weer doorkweken. Bewaar dan van iedere portie 100ml yoghurt en gebruik dit om een nieuwe halve liter te maken. Dit kun je tot maximaal 10 keer herhalen.