P van Porto & Pernis

Wie regelmatig in het Rotterdamse haven gebied komt kan Pernis blind herkennen, je ruikt het namelijk! Een niet te beschrijven geur waarvan je weet dat deze ongezond is.

We zijn in Leixos en ook hier ruikt het niet naar bloemetjes… Bij een noordelijke bries komt de ‘Pernis’ geur je vanuit het industrie gebied tegemoet en voorziet de boot van een stoffig laagje. Wanneer er een zuidelijk windje waait zit je midden in de visafslag van de kade aan de overzijde. Waar vis is, zijn meeuwen, heel veel meeuwen! En waar meeuwen zijn is poep…ook hierin wordt de Vagebond lekker gemarineerd. Ondanks mijn fobie voor vieze geurtjes (familie trekje) hebben we het ook hier in Leixos weer reuze naar ons zin!

Je kunt hier ankeren achter de pier en ligt tussen de grote zeeschepen die af en aan de haven in worden geloodst door pilotboten. Indrukwekkend om te zien! We genieten van de 49-ers, trainend voor het wk dat hier een week later gehouden wordt. We ontmoeten Thomas en Suus en gaan samen naar een straat bbq in Matosinhos, een lokale specialiteit. Echt een aanrader, de vers gevangen en gegrilde visjes zijn verrukkelijk! Helaas duikt Hans ook weer een keer naar de bodem, op zoek naar zijn zonnebril. Maar het water is te troebel en ik maak mij hierbij ongerust over zijn gezondheid.

Natuurlijk zijn we hier ook nog voor iets anders, Porto! In Matosinhos nemen we de metro en binnen een half uur staan we in het centrum van Porto. Wat een fijne stad is dit!! Een dag genieten van de prachtige architectuur, de fijne sfeer, het mooie weer, de vriendelijke Portugezen en de heerlijke port!!

Inmiddels zijn we weer op zoek naar de Portugese Noord die ons hopelijk naar Lissabon wil brengen. Eind deze week verwachten we daar namelijk hooggeeerd bezoek..!

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s