wintersport

Wind giert over het dek, dikke regendruppels vallen neer, de Vagebond deint onrustig heen en weer. Binnen prutteld de warme chocomel op het fornhuis, met vermoeide spieren kruipen we onder een dekentje op de bank. Heerlijk zo’n weekje wintersporten!

De zuid oost-hoek van Fakarava is h Tirol voor de kitesurfers. Een lang gestrekt rif en verschillende zandbanken breken de krachtige oceaan deining. Het intens blauwe vlakke water zorgt voor de ultieme kite spot. En een beetje extra wind maakt het feest helemaal compleet. Wanneer we opstaan gaat de windmeter aan, foilen met de 13, twin-tippen met de 9 of spelen op het surfboardje. Na het ontbijt gaat de kite omhoog en wisselen we elkaar af. De uren erna gaan steeds meer kites de lucht in en het word gezellig druk op het strandje. Hans zorgt voor spectaculaire sprongen, neemt de kids mee op zijn rug en geeft tussendoor nog een ‘lesje’. Ik zoek een rustig plekje op en stuntel net zo lang tot ik aan het einde van de week een mooie sprong van 3.5m hoog kan maken.

Wanneer we honger krijgen gaan we terug naar de Vagebond voor een korte break en een lunch. In de middag is het tijd voor een tweede ronde die soms duurt tot zonsondergang. Bij wintersporten hoort een goede apres-ski. De avonden vullen zich met gezellige sundownerborrels, een lady’s night, een pig roast party op het strand en een sushi night. Voor we het weten is de week voorbij en veranderd het weer.

Ijskoude regen komt met dikke druppels naar beneden vallen. In vlagen waait het inmiddels dertig knopen en korte golfjes bouwen zich snel op. In de verte, achter een waas van regen, zie ik Hans met zijn kite op en neer gaan. Ik vraag mijzelf af waarom hij niet eerder is terug gekomen, die donkere lucht was al van mijlen ver zichtbaar. Hij zal het nog wel naar zijn zin hebben en blij zijn met de wind die er staat. Wanneer de regen niet meer zo heftig is trek ik mijn zwemkleding aan. Voor de volgende bui zijn aantreden doet spring ik in de dingy en pik Hans op bij de zandbank. Verkleumd zitten we op de bank met een heisse choco. Heerlijk zo’n weekje wintersporten!

One comment

  1. Geweldig jullie verhalen, ik had ze even gemist. Maar heb nu de “meldingen” weer aan gezet.
    Wat een avonturen…. ik ben benieuwd of Nederland ooit nog zal wennen 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s