De golf

Dolfijnen! Hans ik zie dolfijnen! Nu zie ik ze echt, 1,2,3.. een groep van 15 a 20 dolfijnen zwemmen langs de boot en spelen voor de boeg. De zon is net onder, Hans ligt te slapen en wordt wakker van mijn gejuich. Samen sprinten we naar het voordek en genieten ruim een kwartier van deze show. De witte buiken lichten op in het maanlicht en ze sjezen voor de boeg langs. De eerste etappe van de Golf.

IMG-20170718-WA0001

Dolfijnen bij de boot!

Vanaf de Scillys maken we een pitstop in Camaret sur Mer. Er is een harde zuid westen wind voorspeld en die willen we liever vermijden. In Camaret sur Mer is het vooral veel gezelligheid met Eric en Marleen (Maximo). Borrelen, etentjes, een Frans ontbijtje en samen heel veel gribfiles en weerkaartjes bekijken.

IMG-20170717-WA0006

Camaret sur mer

Na drie dagen breidt het Azoren hoog zich uit en lijkt het weer gunstig om verder te varen richting Spanje. Alleen bij Finesterre waait het ruim 30 knopen door een lage druk gebied boven Spanje. We kiezen er daarom voor om iets meer naar het oosten te varen en Ribadeo aan te doen ipv het welbekende a Coruna.

Het oversteken van de Golf van Biscaye is altijd een dingentje en binnen het zeilerswereldje gaan er veel verhalen te ronde. Stormen, hoge golven en snelle weersveranderingen. Maar ook dolfijnen, walvissen en uiteindelijk de Spaanse zon. Met veel respect beginnen we daarom aan deze trip. In het begin was er weinig wind en hebben we ruim 30 uur achtereen met de genaker kunnen varen. Wat zijn wij blij met deze 100m2 rode lap doek, die ons met een kleine 10 knopen wind toch ruim 4 knopen comfortabele snelheid geeft. Onderweg worden we nog een paar keer begroet door dolfijnen en twee grienden die langs zwemmen. De laatste avond wordt de eindsprint ingezet. De (bakstag) wind neemt toe, 20 knopen met uitschieters tot 26 knopen. Met dubbelrif, genua en kotter sjezen we de nacht door. In de ochtend laten we ons anker zakken in ria Ribadeo en worden we door de Maximo verwelkomt met een heerlijk ontbijtje. De Golf, we dit it!!

 

12 comments

  1. He wat leuk. ik heb even gemist dat er zoiets was als dit. Het ziet er goed uit! have fun. Groetjes Suzan (en Tjalling)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s