Saint James

Na bijna twee weken in de noordelijke Rias ankeren we bij a Coruna, de aankomst en vertrekhal onder de zeilers. We vallen meteen met onze neus in de boter, het is feest!! 25 juli is een nationale feestdag in Galicia, Saint James Day. Samen met Eric en Marleen vieren we dit feestje mee! Overal staan kraampjes uitgestald, is er muziek en lekker eten. Even voelt het of we tijdens de Nijmeegse vierdaagse feesten midden op de kaaij staan! De Keltische invloeden hier in Galicia vullen de straten met indrukwekkende doedelzak muziek. Wanneer we s avonds, na een hobbelige dingy tocht, de baai zijn overgestoken. Worden we verrast door een geweldige vuurwerkshow!

Om bij het onderwerp st James te blijven gaan we vanuit Coruna met de trein naar Santiago de Compostella. Eenmaal op het station verlangen we naar de Nederlandse ns. Het blijkt namelijk dat je een ticket op een bepaalde tijd moet reserveren. De eerstvolgende trein vertrekt over anderhalf uur! We gaan op zoek naar koffie…

Met 200 km/h raast het Spaanse landschap aan ons voorbij en binnen een half uur zijn we op onze bestemming. Santiago de Compostella is de hoofdstad van Galicia en het bedevaartsoord van Spanje. Het oude centrum is prachtig, de kathedraal indrukwekkend en de tapas verrukkelijk! Zeker een bezoekje waard!!

Santiago, we dit it!! Niet per voet of fiets maar per boot, super trots!!

2 comments

 1. Hallo Hans en roos,

  We lezen met heel veel plezier jullie reis verslagen en zijn een tikkeltje jaloers! Ook de wandeltocht naar santiogo de compostell staat op mijn verlanglijstje, en de 65 is gepasseerd dus ik kan aan het trainen voor dit wandel avontuur. Als je twee keer de vierdaagse hebt gelopen weet je ongeveer hoeveel km je van te voren in de voeten moet trainen! Dus dat wordt een apart traject om je op te verheugen.

  Tot nu toe hebben we een prima voorjaar achter de rug en ook de zomer is hier in Drimmelen prima met af en toe een buitje en wind dus voor iedere watersporter iets te genieten!

  We weten zeker dat de olifant haar werk doet zoveel enthousiasme en plezier straalt van jullie verslagen!
  Veel zeil genot en we kijken weer uit naar de volgende etappe.

  Groet, Huib en Clementine

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s