Liefde is….

Tijdens onze tocht naar Ria de Arousa hebben we tijdens het op spanning brengen van de genuaval de lier op de mast gebroken. Niet heel handig met de nog duizenden zeemijlen die voor ons liggen. Op zoek naar een nieuwe lier dus. Hier in Spanje is dat zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn nauwelijks watersportwinkels, laat staan eentje die ook lieren verkoopt. Ook kost een nieuwe lier al gauw 800,- euro, daar gaat ons budget. Marktplaats biedt uitkomst, al gauw vinden we een goede lier voor een betaalbare prijs. Maar hoe krijgen we deze in Spanje…

Eerder die week horen we van Peter, Monique en Femmie van zeilboot de Liefde dat zoon Sjoerd op bezoek komt. Dat biedt mogelijkheden. Sjoerd heeft de lier voor ons ruim 2000 km mee gesjouwd! Van Amsterdam met het vliegtuig naar Porto, vervolgens de bus naar Vigo en uiteindelijk met de trein naar Vilagarcia, echte liefde!!! Sjoerd je bent een held!

Eenmaal aan boord van de Vagebond hebben we de lier uit elkaar gehaald, schoongemaakt en ingevet voor we deze weer opnieuw monteren op de mast. We kunnen weer lieren!!

Thanks to sy de liefde!!

 

3 comments

 1. Wat houden jullie het spannend! Met grote interesse volgen we jullie avontuur. Gelukkig zijn er altijd weer redders in de nood. Veel succes verder.
  Groetjes van Henk en Hillieta

  Like

 2. Wat houden jullie het spannend! Met grote interesse volgen we jullie avontuur. Gelukkig zijn er altijd weer redders in de nood. Veel succes verder.
  Groetjes van Henk en Hillieta

  Like

 3. Spanje is jullie niet echt gunstig gezind… En zo zie je maar weer dat een goed netwerk veel voordelen heeft. We duimen dat er voorlopig niks – echt – kapot gaat. Groetjes, Mariel en Rob

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s