PUUR

‘What was your last port?’ Falmouth! Roepen we in koor. We zijn in het havenkantoor van Cascais marina en checken in voor een plekje in de haven. De vrouw achter de balie kijkt ons vragend aan, all the way from Falmouth?

Hans noemt ons ‘puristen’, geen idee of het woord bestaat. Het lijkt een beetje op naturisten maar dan anders.. De haventeller sinds ons vertrek uit Nederland staat tot vandaag de dag nog steeds op 1. We hebben al ruim 60 nachten achter ons anker gelegen en zo’n 10 nachten op zee doorgebracht. Wanneer we ankeren doen we dit het liefst zonder motor. Inmiddels is dit bijna routine werk geworden, zeilend de baai in, plekje zoeken, anker klaarmaken, genua inrollen, boot stilleggen (eventueel a la zwaardboot het grootzeil naar buiten duwen), anker uit en genieten maar. PUUR natuur!!

_20170902_075457

Onwennig in een haven box 

Maar vandaag even niet… we lachen vriendelijk naar de vrouw achter de balie en geven onze laatste anker plek in Leixos. Wanneer al het papierwerk klaar is manoeuvreren we de Vagebond een beetje onwennig de box in. We spoelen de boot af met zoet water, staan een half uur onder de douche en nemen vervolgens de trein richting Lissabon. Even later staan we op het vliegveld bij de gate met smart te wachten, pap en mam komen langs!!

Vier dagen lang genieten we van het samen zijn en de prachtige omgeving bij Cascais. We rijden naar, de voor ons beruchte, cabo Roca en maken vanaf daar een prachtige wandeling naar praia da Ursa waar we spelen in de golven. We bezoeken Sintra met haar indrukwekkende paleizen. We zeilen met de Vagebond een stukje de ‘oceaan’ op waarbij we gezelschap worden gehouden door dolfijnen! Maar we genieten vooral van jullie om ons heen! Lieve pap en mam, het was geweldig jullie voor eventjes mee te nemen in ons avontuur! PUUR genieten!!

 

_20170902_075643

Thanks pap en mam voor de geweldige dagen!!

3 comments

  1. Ik moest even bijlezen want zat zelf op een bescheiden schuitje in Schotland (wat ook heeeeel vet was en een aanrader). Wat gaan jullie goed en wat vet om te lezen dat jullie zoooo veeeeel ankeren en schijt hebben aan luxe als stroom en een warme ruime douche en zoet water! Bikkels!!! Mooie avonturen en blijf lekker schrijven want ik wil niks missen! Xxx Mariek

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s