Dagen vliegen voorbij…

Neem de Nederlandse wadden, voeg daar een tropisch tintje met een beetje extra zon aan toe en je ligt in Alvor. Een fantastische baai in de algarve waar de dagen voorbij vliegen! Hoe de dagen dan voorbij vliegen, hierbij enkele willekeurige dagen uit het leven van de Vagebond…

Om in Alvor te komen halen we in de ochtend ons anker op in Sagres en zeilen 20 mijl oostwaarts. De wind is zeer variabel en houdt ons daardoor lekker bezig. Onderweg komen we langs de grotten bij Lagos. We gooien ons anker uit, maken de dingy klaar en hangen de toerist uit! Het is bijna file rijden maar de grotten zijn prachtig! Onze eigen Vagebond expeditie! Na een paar uurtjes halen we het anker weer op en varen verder naar Alvor. Hier wordt al druk geborreld door de Liefde, Summerwind en Kaya. Heel gezellig! Maar we hebben ons anker nog niet uit of Hans zit al met de kite spullen in de dingy..een half uur later scheurt hij tussen de zandbanken door, eindelijk weer kitesurfen!!

_20170908_212506

Over 7 minuten gaat onze taxi! Als een speer komen we uit ons luie ochtend ritme, maken snel de boot op orde en scheuren met de dingy naar de kant… Stephan, Patricia, Feline en Finn komen langs! Wat een toeval en super gezellig om ze hier te zien! We kletsen, drinken koffie, maken een prachtige wandeling door het ‘ waddengebied ‘, spelen met de kinderen en eten heerlijke sardientjes, de dag vliegt voorbij! Maar dan, twee gemiste oproepen en een appje van de Liefde.. ‘Hoi Hans en Roos, het is nu stroom tegen wind, af en toe boven 35kn. Wellicht verstandig om naar de boot te gaan. Groetjes Peter en Monique’. We geven familie Holstegen een dikke knuffel en spreken af elkaar later deze week nog een keer op te zoeken en snellen ons dan richting Vagebond. Daar ligt ze dan, varend achter haar eigen anker heeft ze wel zeker 15 rondjes gemaakt. Van een afstandje ziet het er indrukwekkend uit, maar eenmaal op de boot is er gelukkig weinig aan de hand. Die avond brengen we varend achter ons anker door.

_20170915_124749

Klusdag! We zijn al vroeg uit de veren en voor de eerste zonnestralen haar warmte afgeven klimt Hans naar boven in de mast. We plamuren het roestplekje op de boeg, plakken de dingy en epoxyen en kitten de steuntjes voor de boom. Tegen het einde van de middag trekt de wind aan, kitesurfen!!! We laten alles uit onze handen vallen, heisen onszelf in een wetsuit en scheuren met de dingy naar het strand. Voor mij als beginner zijn de omstandigheden ideaal! Het is even na laag water waardoor je bijna overal kunt staan. Ik krijg les van Hans vanuit de dingy en na een paar flinke crashes en liters zeewater te hebben gehapt lukt het mij eindelijk om zowel links als rechts op te varen! Uitgeput zit ik op het strand, kijkend naar hoe Hans nog even over het water scheurt! Eenmaal weer op de boot is de klusdag nog niet voorbij, om 22.30 uur kan de kitspuit eindelijk opgeborgen worden. Moe duiken we ons bed in, morgen stranddag!!

_20170915_125041

Na een avond ouderwets borrelen met de Maximo in Portimau gaat om 9 uur de telefoon.. Gezellig bellen met mama Leo maar het uur tijdsverschil was ik even vergeten. Hans snoozed nog even verder en wanneer ik uitgekletst ben is de temperatuur alweer gestegen naar een kleine 30 graden. Met enige tegenzin slepen we onszelf naar de supermarkt. Wanneer we de voorraad weer hebben aangevuld halen we ons anker op en varen terug naar Alvor. En wat doe je als er te weinig wind staat om te zeilen…we maken een lange lijn aan de giek, geven plankgas met de motor en wakeboarden achter de Vagebond! In Alvor eten we een ijsje met de Bojangles, doen ’s avond nog een klusje en kijken we serie.

_20170913_164225

We komen tijd te kort hier!

 

3 comments

 1. Hallo Hans en roos, wat is het een plezier om jullie enthousiaste verhalen te lezen, hier in Drimmelen hebben wij een week echt herfst weer gehad, bakken met regen, eenbijnaà heuse herfst storm en koud. We hebben zelfs alweer een avondje kachelen gedaan.
  We wachten op twee dagen mooi weer, Huib gaat een nieuwe vloer storten voor de winterstalling buiten. We liggen al twee weken achter op ons schema!

  Maar zoals uit jullie berichten al doorklinkt het weer kun je niet sturen laat staan beïnvloeden .

  Morgen vieren we het 5 jarig bestaan van Global Nautique met een open dag in de loods, hopelijk krijgen ze veel bezoek. We hebben nog steeds geen nieuwe regering en ja op dit moment is Sint Maarten het grote nieuws.

  Houd ons gezellig op de hoogte van jullie reis, ik heb het gevoel dat de olifant aardig zijn best doet!

  Groet Huib en Clementine

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s