Waarom?!! Hierom!

Met Lanzarote achter ons, Fuertefentura aan onze linker zijde, la Palma om het hoekje, Tenerife in zicht en heel in de verte la Gomera, zeilen we tussen de Canarische eilanden! Normaal kies je één eiland uit, boek je een vlucht en ga je een week vakantie vieren. Nu komen bijna alle eilanden binnen twee dagen aan ons voorbij! Ik vind het indrukwekkend!

DSC_1401

Vooral Tenerife is fascinerend, de immense vulkaan op het eiland is al van verre te zien. ’s nachts gaan de lichtjes van het eiland over in de prachtige sterrenhemel. Het liefst zouden we ze allemaal even aan doen en een weekje vakantie vieren! Maar helaas, het klinkt misschien gek, geen tijd.. We kiezen één eiland uit, la Gomera! Een ruime 200 mijl varen vanaf Lanzarote. Voor ons gevoel worden de zeemijlen steeds korter. Vorig jaar was een honderd mijl naar Ramsgate het kanaal over een hele tocht, nu varen we ‘even’ in twee nachtjes naar la Gomera.

_20171024_124951

We gaan als een speer! We moeten zelfs iets vaart minderen om niet in het donker aan te komen. Dit is best lastig als je al in de acceleratie zone van het eiland bent. Deze acceleratie zones ontstaan wanneer de wind van over de oceaan plots een eiland tegen komen, hierdoor kan er tot 15 knopen meer wind staan. Op deze manier vliegen we zelfs met dubbel gereefd grootzeil met 6 knopen snelheid langs de donkere kust van la Gomera. Wanneer de zon opkomt worden de immense contouren van het eiland zichtbaar, wow! We gooien ons anker uit in donkerblauw water, waar zelfs op twaalf meter diepte de zwarte zandbodem zichtbaar is. Klaar om een weekje te relaxen!! Of toch niet…..

_20171024_125121

De waterpomp slaat aan, de watertanks zijn leeg en de blikken bier ‘drijven’ onder de vlonders! “Dit meen je niet!!”, roepen we in koor. Er is een kraantje los geschoten waardoor de watertanks zijn leeggelopen onder de vlonders. Laten we nu net op Lanzarote twee boodschappen karren vol voorraad onder die vlonders hebben gepropt.. De uren erna staat de hele boot vol met levensmiddelen en zijn we aan het hozen en dweilen, waarom!?!

_20171024_125408

Als we aan het einde van de dag na een frisse duik met een biertje in de kuip genieten van het prachtige uitzicht weten we waarom, HIEROM!!!

_20171021_185010

Snapshot 6 (10-24-2017 4-24 PM)

2 comments

  1. La Gomera is prachtig! Maar als je berg op wil gaan wandelen, neem dan warme kleding mee – daarboven is het koud (en vaak ook vochtig).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s