Bergje op, bergje af

La Gomera, hét wandel eiland bij uitstek, tijd om de beentjes te strekken!

P1030673

We liggen voor anker bij Valle Gran Rey, een leuk vissersdorpje aan de voet van een inmense rotswand. Via maps.me gaan we op zoek naar een wandelroute in de buurt. Een route die begint over een prachtig mozaïek betegeld pad, gaat over in een steeds stijler wordend pad. Met handen en voeten klimmen we als berg geiten langs rotswanden omhoog. Soms is het net een speurtocht en volgen we de oranje stip, witte streep, of blauw/gele vlag om op de route te blijven. 5 uur lang doen we erover om 11km af te leggen. Moe maar voldaan komen we terug bij de Vagebond voor een duik en een borrel.

Na twee dagen rust is het tijd voor een nieuwe wandeling, we gaan naar het nationale park! In alle vroegte, het is nog donker, nemen we om 8 uur de bus naar Pajagito. Anderhalf uur later stappen, samen met nog 10 fanatieke wandelaars, uit. Binnen een minuut is iedereen in de bosjes verdwenen en staan we alleen voor een groot bord met wandelpaden. We gaan het gewoon doen! Route 18, de master route van het eiland, 16 km bergje op, bergje af met een geplande duur van 9 uur en 10 minuten!

De route is fantastisch!! We komen langs de mooiste uitzichtpunten en wandelen dwars door de sprookjes achtige laurierbossen. Zes uur later zitten we met gestrekte beentjes in het bushokje te wachten. Trots op onze zeebenen!

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s