Van modderbruin naar helder blauw

‘Lief, je raad nooit wat ik hier vind..een heel stapeltje Surinaamse dollars!!’ We varen al twee uurtjes met de stroom mee de Suriname rivier af en zijn net Paramaribo gepasseerd. Terug tegen de stroom in is geen optie, in de cariëb is het niks waard en het is teveel om niks mee te doen. We slaan rechts af naar Frederiksdorp, gooien ons anker uit en genieten een extra dag op het resort van deze prachtige plantage. Wat een cadeautje!

_20180209_100748

Dagje chillen aan het zwembad bij plantage Frederiksdorp.

Modderbruin gaat langzaam over in helderblauw. In plaats van muggen vliegen er weer vliegende vissen om onze oren, we zijn weer op de oceaan, op weg naar de cariëb!

_20180209_100637

Van modderbruin

_20180209_100715

Naar helder blauw

Een helder blauwe hemel, 15 knoopjes wind en een Vagebond die mee gaat in het ritme van de golven doet alle narigheid van de tweede dag vergeten. Dat was het een heel ander verhaal…

De een na de andere golf spoelt in de kuip. Aan de wind met 20-25 knopen wind stampen we in de richting van Tobago. De beloofde 2 knopen stroom mee is nergens te bekennen en staat zelfs af en toe tegen. Het is oncomfortabel, zo dat zelfs ik er niet helemaal lekker van word. Nog meer respect heb ik gekregen voor de mensen met zeeziekte die een reis als deze maken, ik zou het denk ik niet kunnen.

Maar vandaag is weer een nieuwe dag en het is genieten! Er kan weer gelezen, gebakken en geschreven worden. En zo cruisen we de laatste 150 mijlen om op zaterdag ochtend ons anker te laten vallen in the man of war bay, Tobago. Helder blauw water, intens groene heuvels, roggen en zeeschildpadden zwemmen onder de boot, we zijn steeds weer onder de indruk!

_20180209_100435

Fantastisch mooie man of war bay

_20180209_100540

Sundowner pirate bay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s