Rumpunch, wiet en Maria

‘The saussage between the two white breads, Guadeloupe & Martinique, that’s Dominica man.’ Bob Marley tonen swingen uit de radio en de locale rumpunch wordt rijkelijk geserveerd. Een tochtje over de indian river lijdt ons naar een locale bar één mijl land inwaarts. Samen met Ruud en Megh zijn we op Dominica. De relaxe caribische sfeer welke we afgelopen weken op Martinique en Guadeloupe zo gemist hebben is hier weer volop aanwezig!

_20180518_013242

Indian river

‘Do you know where we can rent a car for tomorrow? Is there public transport to Roussouh? Is there maybe a taxi who can drive us trough the Island?’ We vragen ons suf in een poging om het eiland te verkennen. ‘No man it’s a holliday!’ klinkt de een na de andere vrolijke stem. Het is paasweekend en het hele eiland is in rust. Tot we Clite tegen het lijf lopen. Clite heeft een auto en wil ons wel een dagje over het eiland rijden. Top! De volgende dag staan we om 8 uur klant en klaar, maar geen Clite. We zijn inmiddels gewend aan het ‘Surinaams’ kwartiertje en een half uur later stopt er een auto. Clite heeft wat troubles met zijn band en deze meneer komt ons vast ophalen. Na enig rumoer, verwarring en minuutjes later staat daar Clite met zijn bolide klaar. Een zwarte four wheel drive pick-up truck met hier en daar wat stormschade van orkaan Maria een niet werkende start motor en een slap bandje.We stappen in, deze dag is nu al een avontuur, we zijn onderweg!

_20180518_013103

Onderweg!!

Via de Noord Oost kust rijden we richting het zuiden, naar de watervallen. Het is indrukwekkend hoeveel schade Maria dit prachtige land heeft aangebracht. Het complete eiland is in vijf uur tijd weggevaagd. Het enige dat overbleef zijn boomstammen, huizen zonder daken, puin en een hele lieve bevolking. Clite verteld ons uitgebreid over het leven op Dominica, over de spannende uren wanneer Maria over het eiland raast en over de wederopbouw. Uiteindelijk komen we in de stromende regen aan bij de Emeralda Pool, nemen een duik en rijden verder naar de Trifara watervallen. Clite laat ons een hotspring zien, een gat in de grond waar hete, ruikende, sulfaat omhoog borrelt.

De natuur is nog steeds overweldigend!

Halverwege de rit word door onze chauffeur de eerste rumpunch genuttigd, gewoon lekker tijdens het rijden. Wanneer na een overheerlijke locale luch de tweede punch gedronken word beginnen we aan de weg terug naar Portmouth. Clite word steeds stiller, bochten worden gevaarlijk afgesneden, terugschakelen van 3 naar 1 gast met ‘kleine’ schokjes. We hebben een hele file auto’s achter ons en zijn bij iedere bocht blij dat we nog leven. We proberen Clite wakker te houden en zo praten we hem de laatste kilometers naar huis. In Portmouth is de Eastern Beach party in volle gang, mensen van over het hele eiland verzamelen zich hier op het strand. Als we vragen of Clite ook mee naar de party gaat kijkt hij ons met een vermoeiende blik aan. ‘No man, I go chilling with some friends’. Arme man we hebben hem uitgeput vandaag. Wij sluiten de dag feestelijk af, mengen ons tussen de locals, doen een dansje, drinken een biertje, een rumpunch en roken wat lokaals. Dominica, je bent prachtig!!

_20180413_093335

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s