Bon weekend

Dolfijnen!! Binnen enkele seconden planeer ik samen met Marleen in de dingy over het water. Vijf grijze glanzende vinnen komen een voor een boven. Achterom kijkend een schilderij van de Vagebond, aan een mooring bij pink beach met een helder gele kite aan de horizon. De kite komt snel onze kant op terwijl dolfijnen om ons heen een show weggeven en vervolgens Hans vergezellen om zijn kiteboard. Dit is genieten!! Na een heerlijke lunch maken de mannen een (deelse) downwinder terug naar Kralendijk en al kletsend zeilen Marleen en ik de Vagebond terug richting de mooring.

_20180814_211553

Downwinder naar Kralendijk

_20180814_211629

Wanneer de Vagebond weer veilig op haar plekje ligt maken wij ons klaar voor het volgende evenement, de dingyfloat naar klein Bonaire! Men neemt een gezellig stel zeilers, een stuk of wat dingys, knoop het hele zooitje aan elkaar en onder het genot van een hapje en een drankje laten we ons naar klein Bonaire drijven. Op een kleine stuurcorrectie na komen we uit bij no name beach en genieten van een prachtige zonsondergang!

_20180818_120807

Dingyfloat naar no name beach #sunset 

Na een jaar lang ‘chillen’ is het fijn om weer aan het werk te zijn. Een paar maanden op hetzelfde stekkie geeft rust en ‘regelmaat’. Lekker bezig zijn en allebei je eigen ding kunnen doen. Hans als instructeur bij de kiteschool en ik in het ziekenhuis. De veertig uurige werk weken schieten voorbij, waardoor we nog meer genieten van onze vrije dagen en weekenden.

_20180814_211430

Bon weekend!!

De vrijdagavond word ingeluid met een biertje bij Havanna. De volgende dag staan Lisa en Remco paraat voor een snorkeltripje. Onder Genua zeilen we naar klein Bonaire. We knopen de Vagebond vast aan een gele duik boei ten zuiden van het eiland. Het is er prachtig snorkelen en Hans en ik duiken nog even de diepte in. We maken het rondje om klein Bonaire af en bij terugkomst is de taste of Bonaire al in volle gang. Kraampjes, muziek en vooral heel veel lekker eten. We smullen van de Surinaamse bami en nasi die we al een half jaar missen!

Moe en voldaan na een bon weekend beginnen we de nieuwe week!

_20180818_121519

3 comments

  1. Via een bekende, misschien komt hij nog gedag zeggen (Gerard) woont op Bonaire, kreeg ik per email een foto toegestuurd met de vraag of het zeilschip op de foto Vagebond zou kunnen zijn. 😳 Dat is leuk zeg! Super om weer terug in het prachtige avontuurlijke zeilwereldje terecht te komen. Jullie genieten en ik geniet mee! Super fijn Vagebond weer in haar element te zien. Lieve groetjes Helga

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s