Copper Curaçao

‘Oke, nog één knuffel dan…’ Nog geen tien minuten geleden hebben we ons anker laten vallen bij Westpunt, Curaçao. We pakken onze duikbril en snorkel en springen het verfrissende water in en genieten. Genieten van ons glimmend glad koperen onderwaterschip met een oogverblindende bronzen schroef. Zo mooi en zo glad dat je ermee wilt blijven knuffelen.

Drie weken eerder….
Na een paar dagen relaxen achter ons anker bij klein Curaçao kunnen we er weer even tegen.

Kitesurfen en genieten op klein Curacao!

Klaar voor twee weken bikkelen. Ervaring leert, dat worden er altijd meer. Bij Curaçao Marine word de Vagebond zorgvuldig op de kant getrailerd en kan het werk beginnen. Een boot op het droge, het is weer even wennen maar vooral weer heel hard werken. Om 7 uur s ochtends gaat de schuurmachine aan, alle oude anti fouling moet eraf. Na vijf intensieve dagen schuren is het onderwaterschip klaar voor haar nieuwe jasje, genaamd copper coat. Nu komt het échte werk, afwegen, mixen, tijd bijhouden en vooral doorverven. Vijf lagen achter elkaar! Bakboord romp in de ochtend, stuurboord romp tot in de laatste uurtjes. De kiel en het roer bewaren we voor de volgende dag. Een spannende 48 uur breekt aan, het mag namelijk niet regenen. De copper coat is op waterbasis en het zou zonde zijn als 20 kg koper in het afvoerputje van de werf verdwijnt. S nachts checken we iedere twee uur de buienradar. En om half 7 in de ochtend is het tijd voor actie. Zeilen spannen en zorgen dat de romp niet nat word. Wanneer de copper coat voldoende is uitgehard mag de schuurmachine opnieuw aan de bak. Het voelt tegen nature in maar ons net geverfde onderwaterschip moet geschuurd worden. Korrel 120,180 tot een uiteindelijke zijdezachte 240, dat voelt lekker!

Klussen bij Curacao Marine

Tussen de bedrijven door verkennen we het eiland. We huren een auto en rijden rondom westpunt. We genieten van de mooie strandjes en baaitjes op dit eiland en nemen een kijkje in the blue room. Na al die maanden Bonaire voelt Curaçao hectisch en chaotisch. Navigeren van A naar B vergt weer enige uitdaging. Deze chaos en hectiek brengt een heerlijke sfeer met zich mee en we genieten van het levendige Willemstad.

Mooie plekjes van Curacao

Ook hier op Curaçao Marine heeft zich een gezellig zeilersdorp gevestigd met iedere dag van 5 tot 7 happy hour. Onder het genot van een biertje, dat altijd extra lekker smaakt na een dag klussen, worden ieders werkzaamheden, vorderingen en tegenslagen besproken. Deze gezelligheid maakt dat je er niet alleen voor staat, dat maakt het klussen toch een stukje aangenamer.

Na twee en een halve week kan er weer geplonst worden. Het onderwaterschip heeft een nieuw koperen jasje gekregen, de roetplekjes zijn aangepakt, de romp zit in de was en de spinaker bomen zijn opnieuw gelakt. Door de pondjesbrug in Willemstad varen we naar buiten en laten een paar uur later ons anker vallen bij Westpunt. ‘Oke nog één knuffel dan…’

DCIM101GOPROGOPR2573.JPG

‘Oke, nog een knuffel dan…’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s