We hebben een missie..

Planerend slalommen we met de dingy tussen de olietankers, cargo ships en sleepboten door. Alle grote reuzen liggen hier bij elkaar, wachtend op een transit door het Panama kanaal. We hebben een missie. Ruim 1800 dollar cash veilig afleveren bij de Citibank. Dit is het bedrag + 800 dollar borg dat we moeten betalen om door het kanaal te mogen. Een taxi van Shelterbay naar de bank kost al gauw 50,- dollar. Hemelsbreed is Colon maar een goeie 3 mijl van ons verwijderd. Dat gaan we anders doen. We pakken de dingy!

IMAG1016

Retourtje Colon, Citibank

Met ruim 1800 dollar cash op zak planeren we naar Colon aan de andere kant van de Limon bay. We gaan op zoek naar een plekje waar we de dingy kunnen launchen. We proberen de plaatselijke sportvis club (club Nautico). Het ligt er verlaten bij en een dame bij het plaatselijke restaurantje verteld ons dat we hier niet meer mogen liggen van de overheid. We proberen het bij de aanlegsteiger van de pilotboten en de cruise terminal maar bij beide ook hier geen succes. Uiteindelijk varen we de dingy een strandje op. Hans gaat voor één dollar met een taxi naar de Citibank en blijf ik op het strand om de dingy te bewaken. Een goed uur later komt hij terug, missie geslaagd!

Diezelfde avond nog kunnen we een afspraak maken voor de transit date. Het is een feit, we gaan écht! 2 maart gaan we door het Panamakanaal!!

IMAG1011

We gaan!!! 

3 comments

  1. Ik kan ook niet wachten……. kijk vast filmpjes van andere….. cruise-schepen in de sluis, moet niet gekker worden 😉
    Genietze samen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s