Barleduque® vs Spa-blauw®

‘hmm lekker water dit, net Barleduque’. Freek vult zijn glas met water en neemt een paar flinke slokken.

Al sinds vertrek produceert onze watermaker niet hoe we zouden willen. Het kwaliteit van het water is iets teveel aan de zoute kant. Of anders gezegd, Barleduque. Klinkt best chique, douchen met Barleduque water. Toch gaat onze voorkeur uit naar frisse Spa blauw. In Nederland hebben we nieuwe membramen besteld en het is tijd deze te vervangen. Klussen in paradise!

IMAG0888

Klussen = chaos #proefdraaien watermaker 2.0

Zorgvuldig wordt de hele watermaker uit elkaar gehaald, iedere O-ring vervangen en alle schroefjes en moertjes gepoetst. Het frame is na maanden lekkage van zout water helemaal geoxideerd. Hans besluit, ‘als we nu toch bezig zijn’, ook een nieuw frame te maken. Drie dagen later draaien we een testrondje met onze Schenker 2.0. Nog een laatste drupje loktide op enkele koppelstukken en hij loopt weer als een zonnetje. Kurkdroog, zonder lekkage produceren we nu een kleine 30 liter SPA blauw per uur! Wat kan water toch lekker zijn.

IMAG0881

Watermaker 2.0

IMAG0940

Goedgekeurd door Bo!

Ondertussen genieten we van de prachtige eilanden in het San Blas paradijs.

IMAG0904

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s