Op een onbewoond eiland….

‘Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot, je wordt van zelf groot….. Op een oooonbeewoond eiland…’ Daar staan we dan, met dit liedje in ons hoofd, op ons eigen eiland, midden in de San Blas. Het is een paradijsje hier!

IMAG0717

Onbewoon eiland…

Na een paar fantastische dagen in het authentieke en sfeervolle Cartagena zeilen we in record snelheid richting Panama. In het ochtend licht worden aan de horizon de contouren van het land zichtbaar. Hoge groene heuvels met op de voorgrond groepjes palmbomen verspreid in de oceaan, veilig achter een rif. Een goed uur later laten we ons anker vallen bij zo’n groepje palmbomen. Tussen de heuvels van het vasteland en achter het rif van de Caribische zee.

Uren wandelen door de prachtige straatjes van Cartagena

IMAG0626

We liggen bij Coco Brandera Cays. In kristal helder water bij een eilandje dat groot genoeg is om de kite op te laten en klein genoeg om Bo los te laten. Binnen vijf minuten zit ze in de top van de enige palmboom die het eiland rijk is. Dagen vliegen voorbij met kitesurfen, snorkelen, rondje eiland wandelen en chillen.

Na vier dagen varen we naar Carti om Freek en Janna op te pikken. Na enige weerstand van de Kuna’s mogen ze eindelijk mee naar de Vagebond. Verplicht nemen ze een taxibootje en worden keurig in een zwemvestje gehesen. Wij varen met de dingy voorop en nog geen anderhalve minuut later en 15 dollar armer zijn ze op de Vagebond.

IMG-20190310-WA0011

Samen verkennen we de San Blas, kletsen bij een kampvuurtje, zwemmen, snorkelen en kiten. We vinden uit hoe we lobster kunnen vangen. En voelen ons rijke stinkers wanneer we op ons ‘jacht’ op deze prachtige plek zelf gevangen lobster eten.

IMAG0815

Thanks Freek en Janna voor de fijne dagen!

IMAG0795

One comment

  1. Wat heerlijk dat jullie je avonturen blijven beschrijven zodat andere mee kunnen genieten!
    Helemaal nd andere kant vd wereld, jahoor!
    Voor mij staan jullie op ‘n gedeelde 1e plaats, Tom Waes, Floortje en Roos & Hans 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s