Over the North

Samen ploffen we op de bank. Met een wijntje erbij genieten we na van afgelopen weken….

Sinds maanden zitten we weer op de weg, links rijden dit keer. Door het groene heuvellandschap gevuld met koeien wanen we ons ergens in de Europese Alpen. Het voelt vertrouwd. We hebben een missie, een geschikte campervan vinden voor komende maanden waarin zowel wij als overkomende familie Nieuw Zeeland kunnen gaan verkennen. Na heel wat speur uurtjes op de locale marktplaats bleef een selectie van vijf kandidaten over. We gaan een weekendje naar Auckland!

We maken een testritje hier, een praatje daar. De ideale manier om in contact te komen met de locals. Aan het einde van het weekend zijn we trotse mede eigenaar van een Ford Transit die we een week later mogen komen ophalen.

Inmiddels zijn er tien dagen verstreken. Tien dagen quarantaine voor onze Bo. We tuffen weer naar Auckland om haar op te halen. Als we de rekening krijgen zou je denken dat ze een tien daagse citytrip heeft gehad in de meest luxe kamer van het Hilton. Het kost een paar duiten maar nu is ze een officiële kiwi kat! We halen haar op, daar zit ze heel alleen in een kooitje. Uitgemergeld komt ze ons mauwend tegemoet en knuffeld of haar leven er vanaf hangt. Ze heeft duidelijk geen vijf sterren all inclusive week gehad.

smart

Qualitytime met onze kiwi kat

In de daaropvolgende weken maken we de camper ‘kampeer’ klaar. We scoren een self contained sticker, installeren zonnepanelen en shoppen het inventaris bij elkaar. We maken een kleine test ronde en gaan op camper vakantie naar Kaap Reinga. Een prachtige omgeving met idillysche baaitjes, uitgestrekte zandduinen, stijle cliffen en fantastische wandelpaden. Het camper leven went snel en we genieten van de luxe aan ‘boord’. Een warme douche, geen helling, een enorme koelkast en tijdens de frisse avonden gaat zelfs de kachel even aan. Ook Bo begint het landleven steeds meer te waarderen. Ze sprint door het hoge gras en probeer iedere vogel te vangen die haar pad passeerd. Als we na een weekje terug keren van onze mini vakantie is de familie Brockhus camper goed gekeurd. Ze is klaar voor drie serieuze rondjes Nieuw Zeeland.

Campinglife

Cape Reinga, het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland

Niet voor iedereen is de overtocht naar Nieuw Zeeland rozengeur en maneschijn. Een bevriende boot is twee weken geleden vertrokken uit het Minerva reef en dobberen nu al een aantal dagen met motor pech voor de kust van Nieuw Zeeland. We schieten ze te hulp en zeilen naar buiten. Als de avond valt ankeren bij een eiland in een prachtige baai waar ontdekkingsreiziger James Cook voet aan wal zette. Net wanneer de zon achter de heuvels verdwijnt stormt een groep jagende dolfijnen de baai binnen. We genieten een half uur lang van deze show waarbij bubbels en sprintjes langs de oever worden ingezet om zoveel mogelijk vis te vangen. Zo snel als ze kwamen verdwijnen ze ook weer en laten ons achter in een stille lege baai. Bij de eerste ochtend schemering krijgen we bericht dat onze vrienden binnen 20 mijl van de Nieuw Zeelandse kust zijn. Niet zoals voorspeld staat er een stevig briesje dus we hijsen de zeilen en varen ze tegemoet. Een kleine twee uur later verschijnt er een stipje aan de horizon, daar zijn ze! Wanneer ze dichterbij komen is de vermoeidheid zichtbaar. De wind is te sterk en de golven te hoog om ze goed te kunnen slepen. Zij aan zij kruisen we samen de baai in. We maken een laatste slag tot aan Russell wanneer de wind weg valt en het water vlak is. We gaan langszij en slepen ze de laatste vijf mijl naar het quarantaine dock.

smart

Zij aan zij kruisend de Bay of Islands binnen

Dan is het grote wachten daar, we staan bij de arrival gate van Auckland Airport. En komen er ineens twee bekenden gezichten naar buiten lopen. Zo fijn en vertrouwd is het om pap en mam na ruim een jaar weer een knuffel te kunnen geven. In vier dagen laten we ze de mooiste plekjes van de bay of islands zien. We maken een aantal heerlijke wandelingen, vangen super lekkere red snappers en kletsen vooral heel veel bij.

Gemist!

Het is tijd om af te zakken naar Rotorua, waar pap en mam een camper hebben gebuurd. Vanaf hier touren we nog een kleine twee weken samen door het noorder eiland. Het midden van het noorder eiland staat bekend om zijn thermal grounds. Wanneer het met bakken uit de hemel komt duiken we een van de natuurlijke hotpools in en genieten van het warme water en de koude regendruppels op ons gezicht. Ook bezoeken we thermal wonderland, bubbelende modderpoelen, spuitende geisers, stinkende zwavel en een enorme hotpools. We wanen ons in een natuurlijk sprookjes park. Het is indrukwekkend om te zien hoe machtig onze aarde is. In de middag hebben we nog tijd voor een wandeling door the redwood forest met kaarsrechte bomen van indrukwekkende hoogte. Bo is inmiddels een volleerde landkat en hobbelt gezellig met ons mee door het bos.

Stoom, borrelende modder en gifgroene meren in de omgeving van Rotorua 

Samen hiken in the Redwood forrest

We hebben besloten om de Oostkust te rijden. Het zijn heel wat kilometers maar zeer de moeite waard. Prachtige baaien, ruige heuvels, dichte bossen en uitgestrekte graslanden wisselen elkaar af. We bezoeken de art deco stad Napier en rijden door de wijnvelden richting cape Palliser. Het is heerlijk weer en we staan aan de rivierbedding bij de Putangirua Pinnacles. Ook wel bekend van Dimholt road uit Lord of the Rings. De omgeving is prachtig en we maken kennis met de zeeleeuwen kolonie die hier leeft. We zouden het bijna vergeten maar het is kerst. We toveren een drie gangen sterren camping diner op tafel. Als het donker is gaan de lichtjes aan en verschijnen er cadeautjes onder de kerstboom, Merry Christmas!

Seals bij Cape Palliser

Drie gangen kerst diner op de camping 

Na een heerlijke dag in Wellington, waar we onder andere het prachtige te Papa museum bezoeken, is het tijd om afscheid te nemen. Pap en mam nemen de ferry naar het zuider eiland. Wij maken ons klaar voor het volgende bezoek. Veel plezier en tot over een maandje!

 

 

IMG_20200407_193839

Veel plezier in the South, tot over een maandje…!

4 comments

 1. Ik liep wat achter met lezen van jullie verhalen, maar ik ben weer bij. Wat een geweldig avontuur is jullie reis! Fijn om op afstand mee te kunnen genieten..

  Like

 2. Hi Roos en Hans,
  Wat een prachtig verhaal, het lijkt bijna wel een sprookje met al die prachtige foto’s en mooie ervaringen!
  Op z’n tijd is het natuurlijk ook afzien, de natuur is niet altijd zo mooi in zwaar weer en wind.Wat fijn dat je gezelschap hebt van jullie kiwi kat.
  Blijf gezond en geniet van alles!
  Lieve groetjes van Maartje, Tonjo en Karin

  Like

 3. Heerlijk weer om te lezen Roos!! We hopen dat jullie nu lekker kunnen relaxen en genieten van juliie schip en elkaar. Groetjes van Miss Moneypenny.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s