Alarm fase 4

….Een korte update over de huidige situatie in Nieuw Zeeland….

We strekken onze benen en lopen een rondje in onze ‘achtertuin’. Sinds twee weken is ook Nieuw Zeeland in lockdown vanwege het covid-19 virus. Voor minimaal vier weken geldt alarm fase 4 wat betekend, het hele land op slot. Alleen essentiële businesses als supermarkten en apotheken zijn nog open. Zwemmen, vissen, jagen en surfen het is allemaal niet toegestaan. Een blokje om voor een beetje beweging mag, wel dicht bij huis. Een gezellig kaarsje branden zit er niet in, alles om het risico op gevaar zo veel mogelijk te beperken en de hulpdiensten te ontlasten. Wegen worden geblokkeerd en eilanden afgesloten om de ‘inheemse’ bevolking te beschermen. Er geldt een social distancing van 2 meter en iedereen dient in zijn eigen bubbel te blijven.

Het klinkt of we worden onderdrukt en leven onder een streng regiem. Niets is minder waar… We verplaatsen onze bubbel naar een mooie ankerbaai. Hier genieten we van de prachtige omgeving, gooien af en toe een hengeltje uit voor verse vis, strekken onze benen op de kant en doen klusjes aan de boot. Wat is nou vier weken..een oceaan oversteek naar de Markezen maar dan zonder golven, wacht lopen en squalls maar mét 4G, peanuts! We prijzen ons zelf gelukkig in onze bubbel op deze prachtige plek in een veilig land.

Terwijl wij rustig naar de overkant dobberen worstelt Nederland zich door een storm die eindeloos lijkt te duren. Zorgen om familie en vrienden is er en voor collega’s is het alle hens aan dek op de IC. Toppers zijn het! Zo onvoorspelbaar als het weer grijpt het virus om zich heen. Maar ook aan deze storm komt een einde.

smart

Veel liefs uit onze bubbel!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s