In twee woorden

Waar waren we gebleven… Het is eind december, vanuit Wellington scheuren we in een paar dagen terug naar het noorden..

‘Dit is geniaal!!’ schreeuw ik over het water naar Hans. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk heb ik de kite gepakt en ben toch het water op gegaan. Sterke stroming, harde wind en een onbekende omgeving, angsten overheersen. Maar eenmaal op het water is het genieten! We zijn in het surfmekka Raglan en kiten op een riviermonding waar het behoorlijk kan stromen. Met de aanlandige wind die er staat is het daarom alleen mogelijk met uitgaand tij te kiten. Het is een bijzondere ervaring, de stroming is zo sterk dat we bijna alleen maar down wind hoeven te varen, wat een luxe! Doordat men afhankelijk is van het getij gaan alle kiters op het zelfde moment het water op. De sfeer is gemoedelijk en na afloop worden we verwelkomd met een verfrissend biertje. In twee woorden, genieten en gezelligheid!

smart

Hans kent geen angsten.. genieten op het water in Raglan

Opnieuw staan we op Auckland Airport bij de aankomsthal, dit keer om Ruud en Megh een welkomsknuffel te geven. We rijden naar de Bay of Island voor een paar heerlijke dagen samen op de boot. Na een fantastisch multi gangen diner staan we om 23.55 verwachtingsvol met een fles bubbels op het dek. Klaar voor de vuurwerkshow! De enkele pijlen die de lucht in gaan worden al snel omringt door een dikke laag mist waardoor het lijkt of zich een inimini kernramp voordoet. Met ABBA op de achtergrond proosten we op het nieuwe jaar, dag 2019, welkom 2020!!

smart

HAPPY NEW YEAR!!

Gillend, zandhappend en joelend rollen we als een zandlawine de duin af. Met zand in onze oren, haren en neusgaten komen we lachend tot stilstand. Voor deze 20 seconden fun lopen we eerst een half uur lang in de brandende zon de zandduinen op. Wanneer we op de top gezandstraald worden door de harde bries die er staat glijden we in duo’s op onze bodyboards naar beneden. We hebben de kracht voor drie runs.

IMG_20200417_100701

Fun in de zanduinen!! 

Met z’n viertjes zijn we naar het uiterste noorden van Nieuw Zeeland gereden voor een paar dagen camperen. In twee woorden, genieten en gezelligheid!

Ook Ruud en Megh willen meer van Nieuw Zeeland zien dan alleen het puntje noord. Ze nemen de camper mee voor een roadtrip naar het zuider eiland. Met onze families verspreid reizend door het land leek het voor ons een goed moment voor wat achterstallig onderhoud aan de Vagebond. In twee woorden, geen zin en uitstelgedrag…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s