Verleiding

Wanneer je als net getrouwd stel de reisgidsen open slaat is de verleiding van Bora Bora niet te weerstaan. Idyllische houten hutjes op palen in een intens blauwe lagooon. Een oranje- rode gloed aan de hemel wanneer de zon langzaam onder gaat. Hangmatten wapperen tussen de palmbomen op hagelwitte stranden. Romantischer kun je een honeymoon niet voorstellen.

We ankeren de Vagebond een paar honderd meter naast een luxe resort vol verliefde stelletjes. Donkere buien komen vanaf Raiatea aanwaaien, de temperatuur daalt. De aantrekkende wind veranderd de kalme lagoon in korte tijd tot een klotsbak met witte schuimkoppen. We zoeken de golfluwte achter het rif en genieten van een middagje kitesurfen met eindelijk veel wind. In de verte zien we een groepje spierwitte toeristen verkleumd uit het water komen. Die hadden zich een snorkel tripje op Bora Bora vast heel anders voorgesteld toen ze thuis op de bank de reisgids open sloegen.

Een groene berg piekt hoog boven de blauwe lagoon uit. Voor een kleine 800,- euro kun je een spectaculaire helicopter vlucht maken om de top van de berg. Paraglyden van de top naar beneden kost slechts 500,- euro. Heel verleidelijk maar wij nemen uiteindelijk toch de benen wagen. Op een bananencake en een kopje koffie klimmen we naar de top. De klim is fantastisch maar voor het uitzicht hadden we het niet hoeven doen. We zitten letterlijk in de wolken. De miezer regen maakt de weg naar beneden er niet makkelijker op en we glibberen over modderpaden naar beneden. Eenmaal beneden kunnen we de verleiding van een welverdient koud biertje niet weerstaan, cheers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s